skip to Main Content

SEC Championship 2018

Då var det dags för säsongens näst viktigaste tävling; Southeastern Conference Championship. Tävlingen gick i College Station i Texas.

Petter hade tränat otroligt bra och mycket ända sedan början av september och det var nu denna träning skulle ge resultat. Men det fanns ett stort frågetecken och det var att Petter tre veckor före tävlingen fick influensan och inte fick träna under nästan en hel vecka. Så man fick hålla tummarna lite hårdare inför denna tävlingen.

Det som verkligen stod på spel i den här tävlingen var att försöka kvala in till NCAA Championship som går i slutet av mars. Petter hade ett antal B-kval tidigare på säsongen, men för att vara säker på att komma med så måste han få en A-kval tid eller en tid som är så pass bra att han ändå blir uttagen. Han bör nog ligga på 1.40-någonting på 200 y ryggsim för att kunna kvala in.

Tävlingen drog igång med långa frisimslagkappen där Petter nu platsar i förstalaget. Han gör ett lopp som är 5 hundradelar snabbare än det han gjorde i december. Laget går in på en femteplats.

Därefter är det dags för 200 y medley. En gren som Petter inte riktigt kommit in i efter sin flytt till USA. Och det här loppet var inget undantag. Han gör årsbästa med höga 1.48 men det räcker inte långt i den här konkurrensen och en 39:e plats  var inget att skriva hem om.

Så dags för försök på 100 y ryggsim där Petter inte riktigt kommer upp till säsongsbästa; 47,44 – ca 0,8 sek över säsongsbästa. Petter får simma B-final och där pressar han tiden med nio hundradelar och en total 12:e plats.

Dags då för 200 y ryggsim. I försöken gör Petter 1.42,38 vilket är 0,8 sekunder långsammare än vad han gjorde i december. Tionde tid gör att det blir B-final. Tyvärr blir tiden i B-finalen dryga sekunden långsammare än i försöken och totalt en 15:e plats.

Tyvärr räcker ingen av tiderna till NCAA-Championship. Förra året kvalade han i Bulldog Last Chance som är absolut sista möjligheten att kvala.

 

SEC Championship, College Station, Texas, 14-18 februari 2018 (25 yard)

Försök/FinalGrenTidPlaceringKommentar
Direktfinal4x200 y frisim lagkapp1,36.275:a3:a sträckan
FörsökMedley 200 y1,48,6939:a
FörsökRyggsim 100 y47,441:e - till B-final
B-finalRyggsim 100 y47,3512:a
FörsökRyggsim 200 y1.42,3810:a - till B-final
B-finalRyggsim 200 y1.43,5515:e

Fler noteringar kring tävlingen

>> Tävlingsresultat

>> Auburn Tigers

Back To Top
Translate »