skip to Main Content

Petter slutar simma

Den 27 februari gick Petter in till sina tränare och berättade att han skulle ta en paus i simningen. Det innebar att han avslutar sin elitsatsning och sina studier i USA. När han missade NCAA-Championship så fanns det ingen motivation att fortsätta satsa.

Några dagar senare meddelade han förbundskaptenen i simning, Ulrika Sandmark, att han inte kommer att försöka kvala till sommarens EM. Motivationen att träna saknas och då går det inte att göra bra resultat.

Om det här bara blir en viloperiod eller om det slutar med att Petter lägger av är lite oklart för tillfället.

Nedan den information som simma.nu gick ut med.

Nedan en kort sammanfattning av Petters resultat som simmare. So far.

Petter är regerande svensk mästare på 200 m ryggsim i 50-m bana och innehar svenska juniorrekord på 100 m ryggsim och 200 m medley i 50-m bana. Han innehar även det inofficiella svenska rekordet på 200 yard ryggsim.

Under Petters simkarriär tog han 13 SUM-SIM-guld, 10 junior-SM guld, 3 SM-guld, 2 guld på Nordiska  juniormästerskapen och ett guld på Nordiska mästerskapen. Och här redovisas inte alla silver och brons!

Petters största merit är guld på 200 m ryggsim på Europeiska ungdoms OS (EYOF)!

Back To Top
Translate »