skip to Main Content
1:a På Lagasimmet

1:a på Lagasimmet

Igår var det dags för träningsstart i SK Hajen. Men trots att jag inte tränat sedan SM i början av juli började jag med att vara med i en tävling. Min moster Eva skulle simma Lagasimmet och hon frågade om jag ville vara med. Eftersom jag aldrig simmat något lopp i open waters kändes det som en kul utmaning att simma 1 000 m i Lagan.

Jag fick låna en våtdräkt av min mosters man (Tack Johan!) och sedan var det bara att köra. Vi trodde att det skulle vara riktigt kallt i Lagan, men när vi kom till starten visade sig att det var 17-18 grader i vattnet. Vi var ca 30 personer i tävlingsklassen och jag gick ut hårt och tog ledningen direkt. Och sedan fortsatte jag att köra tills jag var i mål. Jag gick i mål på 9.52. Tvåan var ca 45 sekunder bakom mig.

Petter_Fredriksson_Lagasimmet_2015

Att simma i Lagan var mycket annorlunda gentemot att simma i en bassäng. Det var kallt och att få kallt vatten i öronen var extremt obehagligt. Vattnet är nästan svart så man kunde inte se vart man var på väg under vattnet. Eftersom Lagan är 50-80 meter bred och det inte finns linor så är det svårt att hitta exakt rätt linje i simningen. Man fick liksom ta ett “högt” armtag ibland och sikta in sig.

Det var riktigt kul att prova på open waters, men jag tror att jag fortsätter i bassäng framöver. Men det är inte omöjligt att jag ställer upp i nästa upplaga av Lagasimmet den 6 augusti 2016.

Translate »
Back To Top